Region Udarno Vijesti

Novi Sad: TV “Duga” pozvala građane da motkama biju policiju

Sindikat srpske policije najoštrije je osudio poziv novosadske televizije “Duga” upućen građanima da “motkama biju policiju koju zateknu na ulici” i traži od nadležnih da hitno osudi i sankcioniše odgovorne.

Zahtijevamo od Javnog tužilaštva i Republičke radiodifuzne agencije (RRA) da cijeli slučaj pod hitno ispitaju, te osude i sankcionišu neodgovorno ponašanje novinara i TV `Duge`“, navodi se u saopštenju Sindikata.

Sindikat ističe da je takav poziv građanima veoma neodgovoran, neetičan, opasan i protivan zakonu.

Ako se ovakav poziv uputi posredstvom masovnih medija i javnog informisanja, poslijedice mogu biti izuzetno opasne, posebno kad se ima u vidu veliko socijalno nezadovoljstvo građana i učestali napadi na policiju“, upozoravaju iz Sindikata i podsjećaju da je ove godine u Srbiji na dužnosti ubijeno pet policajaca.

U saopštenju se navodi da su rukovodstvo Sindikata srpske policije o ovome obavijestili članovi Sindikata iz Novog Sada, te da je putem elektronske pošte od televizije “Duga” zatražena zvanična potvrda informacije i komentar, ali da još nisu dobili odgovor.

Na kraju saopštenja Sindikat srpske policije i svi službenici koji su u štrajku izvinili su se građanima na neprijatnosti koju je proizveo ovaj štrajk, s molbom za razumijevanje situacije u kojoj se nalaze radnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Novosadska televizija “Duga” je juče tokom emitovanja jutarnjeg programa uputila poziv građanima da motkama biju policiju koju zateknu na ulici, a poziv na napad uslijedio je kao komentar prilikom “listanja štampe” i članka o štrajku policije, koji je u toku.

 

Srna/Informer.ba