BiH Vijesti

Novi snježne padavine Srebreničanima ponovo stvaraju probleme

Na području opštine Srebrenica nove snježne padavine ponovo stvaraju probleme i zatrpavaju ranije očišćene puteve, rekao je Srni stručni saradnik za poslove Civilne zaštite u ovoj opštini Hasudin Mustafić.

On kaže da mehanizacija tri angažovane firme svakodnevno radi na čišćenju lokalnih puteva do razuđenih, udaljenih i teško pristupačnih sela koje novi snijeg ponovo zatrpava i otežava radove.

Mustafić je istakao da su svi putevi na području ove opštine prohodni za pješake i traktore sa lancima, te da u selima nema životno ugroženih osoba niti novih zahtjeva za pružanje pomoći.

“Zbog preopterećenosti mašina i niskih temperatura dolazi do kvarova mehanizacije, ali oni se otklanjaju na terenu i danas je sva raspoloživa mehanizacija u funkciji i raspoređena na čišćenju više putnih pravaca”, rekao je Mustafić.

On je naveo da je prije dva dana bio pročišćen put i do najudaljenijih sela Luka i Krušev Do, gdje je stanovništvu dostavljena pomoć u hrani i lijekovima, ali da je novi snijeg taj putni pravac ponovo učinio neprohodnim.

Prema riječima Mustafića, ovim putnim pravcem u slučaju potrebe mogu proći samo veliki šumski traktori sa lancima.

“Štab civilne zaštite stalno dežura i prati situaciju na terenu i spremni smo blagovremeno da reagujemo i ukažemo određenu pomoć eventualno ugroženim licima u odsječenim selima“, dodao je Mustafić.

Na području opštine Srebrenica snabdijevanje električnom energijom i vodom je uredno, a rade telefonske i internet veze.

Autobuski saobraćaj iz Srebrenice odvija se sa kašnjenjem zbog niskih temperatura i ugaženog snijega na putevima, ali već sedam dana ne stižu autobusi iz Sarajeva.

Srna/Informer.ba