BiH Izdvojeno Vijesti

Novine ”Makarsko primorje”: Nepoželjni gosti iz BiH na makarskoj rivijeri

Izvršni urednik nedjeljnika “Makarsko primorje” Ivo Ćurković smatra da turisti iz BiH, koji na ovaj dio hrvatske obale dolaze vikendom, samo smetaju, pošto malo troše, pa je zbog toga turizam u problemima.

“Bolji je jedan gost koji će dnevno ostaviti 500 eura nego njih deset koji će ostaviti po 30 eura ili njih nekoliko stotina ili hiljada koji vikendom dolaze iz BiH na jednodnevne izlet. Turizam je na ovaj način u problemima. Riječ je o kampanjskim gostima koji smetaju, ali koji se ne mogu izbjeći i eliminisati”, naveo je Ćurković u podužem istraživačkom tekstu.

On piše kako je došao do podatka da turisti iz BiH za jednodnevni put do Makarske izdvajaju najviše 15 eura, da voće kupuju u BiH, a sendviče nose od kuće, ocijenivši kako vjerovatno nema jeftinijeg načina na koji mogu provesti ugodan dan na moru, prenio je “T portal”.

Sedmičnik “Makarsko primorje” je u vlasništvu grada Makarske, a služi i kao glasilo HDZ-a, koji upravlja tim gradom i izdašno finansira list.

Ovo je drugi put da hrvatski novinari prozivaju turiste iz BiH, jer “ništa ne troše”. Prošle godine to je učinila Dijana Čuljak kada je gradonačelnika Omiša Ivana Škaričića upitala koliki problem predstavljaju jednodnevni gosti iz BiH, jer ništa ne troše, ne zauzimaju apartmane i u stvari zauzimaju mjesto na plaži koje nisu ni platili.

 

Srna/Informer.ba

4 0 komentara

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • Jedini problem u Mak su ovakvi tzv. Makarani koji nemaju pojma sta ce sa sobom pa onda pisu pizdarije. Pozz iz Makarske.

  • Kao i svake, unaprijed smo rezervisali smjestaj, jos u februaru. Odlucili smo se za Baske Vode, zbog lijepih plaza i zato sto sada uz nas dvoje, po prvi put vodimo i nase dvije bebe. Mislite li da nas je cekao apartman koji smo uplatili? Ne. Zasto malo ne pisete o tome? O prevarama vasih turistickih agencija, kao sto je Duga! Zasto malo ne pisete o Cesima i Poljacima, koji na plazi ne potrose cak ni tu marku, jer su cak i voce i povrce donijeli od kuce? Mi na sva putovanja volimo ici svojim autom, i da su Spanija i Turska malo blize, isli bismo tamo svaki mjesec. Ovako smo “osudjeni” na vase more! Steta sto su vase plaze najljepse u okolini, steta sto vam je obala najrazrudjenija, zaista steta! Uglavnom, voljeli smo doci kod vas. Uvijek smo zatvarali oci kada smo dobijali smjestaj koji bas i nije bio po nasoj volji, ali hajde da ne pravimo nikome probleme. Pa godisnji nam je. Iskreno sam misljenja da biste najradije voljeli da vam svake godine posaljemo 1000 eura a da se i ne pojavimo. Hvala Bogu pa postoji sud, a vama cim covjek malo pokaze zube, bjezite sto je dalje moguce.

  • Kako ih nije da pricaju sramota takve budalastine. turisti koji dodju iz inostranstva su 50%, bosanci od kojih sam i ja licno nikad nisam ispod 3000 eura otisao iz iz makarske tu sam ih ostavio da bi na kraju kao hvala dobio ovakve idiotske izjave nacionalnih maloumnika. svaka vam cast bas ste sirotinja u dusi. dok se ne izvinu javno ja ne idem vise na hrvatsko more. ima jos mijesta gdje ja mogu uzivati

  • da vam nedolaze bosanci mogli bi sve kafane zatvorit,ljudi moji do godine svi u neum,pozz