Politika Udarno Vijesti

Novogodišnji prijem SDP-a/ Lagumdžija: Želim vam BiH u kojoj ćemo se okupljati, a ne dijeliti

Socijaldemokratska partija BiH (SDPBiH) organizirala je večeras u sjedištu stranke u Sarajevu tradicionalni novogodišnji prijem koji je okupio predstavnike političkih stranaka u Bosni i Hercegovini, diplomatskog kora, medija te prijatelje i simpatizere SDP-a BiH.

U pozdravnom obraćanju predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija zahvalio je koalicionim partnerima, prijateljima i predstavnicima međunarodne zajednice na dolasku.

“Hvala vam na iskrenim željama da što prije dobijemo Vijeće ministara i iskreno se nadam da će to biti što prije”, kazao je Lagumdžija.

Dodao je da ne želi reći da su politički predstavnici blizu dogovora, jer svaki put kada to neko kaže stavovi su još udaljeniji.

“Neću reći ni da smo se dogovorili kao što su to neki ranije izjavljivali jer to naprosto nije tačno. Ali, iskreno se nadam da će dogovor biti što prije postignut. Što se nas tiče, to može biti i do kraja ove godine. To su moje želje za ovu i novu godinu”, rekao je.

Pojasnio je da je cilj SDP-a otvoriti proces mirenja nacionalnog i građanskog u Bosni i Hercegovini.

“Želim vam od sveg srca Bosnu i Hercegovinu u kojoj ćemo se okupljati, a ne dijeliti”, zaključio je novogodišnju čestitku predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija.

Domaćini prijema, pored Lagumdžije, bili su i članovi Predsjedništva stranke i predsjedavajući Predsjednistva BiH Željko Komšić.

 

Fena/Informer.ba