Crna hronika Udarno Vijesti

Obavljena dženaza Admiru Veličaninu: Porodica odbijala preuzeti tijelo ubijenog

Na mjesnom mezarju u Doboju jučer je obavljena dženaza Admiru Veličaninu (27), koji je ubijen u petak, a pronađen u subotu u koritu Pepelarske rijeke kod Žepča.

Živio sam

Veličanina su hicem iz vatrenog oružja u glavu, prethodno mu vežući ruke i noge, usmrtile nepoznate osobe koje su se dovezle njegovim “audijem TT”.

Ubice su primijećene nekoliko kilometara dalje dok su vozile njegov automobil bez upaljenih svjetala, a kad se policija dala u potjeru, zaustavili su automobil i pokušali ga zapaliti.

Prava drama odvijala se i u protekla 24 sata, nakon obdukcije tijela ubijenog. Kako saznajemo, Admirova majka u ime porodice prvobitno je odbila preuzeti tijelo. Saznajemo da je Admir odavno živio sam te uopće nije kontaktirao s porodicom.

U nekoliko navrata službenici MUP-a ZDK pregovarali su i molili porodicu da ipak preuzme tijelo kako bi bio dostojno sahranjen u svom gradu, što je na kraju i učinjeno jučer poslije podne.

U policiji ZDK i dalje traje razmjena informacija s kolegama iz Republike Srpske. Veličanina se dovodi u vezu s više kriminalnih djela, a od jučer su, iz razloga koje nisu htjeli otkriti, uključene u potragu za ubicama i policijske strukture iz Tuzlanskog kantona.

Nema osumnjičenog

Saznajemo da policija u Doboju intenzivno saslušava njegove poznanike kako bi se utvrdilo s kim je napustio RS u petak uvečer.

Za sada ne postoji konkretan počinilac ili osumnjičeni, ali policija raspolaže informacijama da su osobe koje su bile s Veličaninom u petak uvečer te ga likvidirale pobjegle preko Žepča i Zavidovića u pravcu Tuzlanskog kantona, a potom se najvjerovatnije vratile u Doboj.

 

Avaz/Informer.ba