BiH Udarno Vijesti

Obavljena dženaza porodici Mustafić ubijenoj u Francuskoj

U haremu džamije Plane u istoimenom tuzlanskom naselju, jučer je klanjana dženaza i obavljen ukop tragično stradalih Fadile Mustafić i njene djece Emraha i Ilme, koje je u Francuskoj, prije petnaestak dana ubio Nesid Mustafić.

Nakon što je klanjana dženaza, Redžo Ajanović otac Fadile Mustafić, prišao je kovčezima u kojima su tijela ubijenih dopremljena iz Francuske i zatražio od svojih sinova i rođaka da ih otvore kako bi još jednom vidio svoju kćerku i njeno dvoje djece. Svi pokušaji da se kovčezi otvore ostali su bezuspješni, nakon čega se Redžo uputio u mezarje gdje su njegovi najmiliji i ukopani.

Uz prisustvo mnogobrojnih komšija, rodbine i prijatelja, tijela Fadile, Emraha i Ilme u mezar su spustil Fadilina braća Elvir, Ermin i Muhamed Ajanović. Dvojica njih doputovali su iz Francuske gdje žive već nekoliko godina.

Kako je poznato, Nesid Mustafić je u noći 4/5. oktobar ove godine u svom stanu u gradu u francuskom gradu Culozu, usmrtio suprugu Fadilu, a potom sjeo u vozilo skupa sa svoje troje djece, odvezao se na obližnju benzinsku pumpu na kojoj je kupio benzin i prosuo ga po unutrašnjosti vozila, a potom isto zapalio. U vozilu su izgorjeli Nesid i njegova četvorogodišnja kćerka Ilma, te šestogodišnji sin Emrah, dok se jedanaestogodišnji Armin uspio spasiti, piše Dnevni avaz.

 

 

Informer.ba