Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Obdukcija tijela: Irmu Aljević ugušio ugljenmonoksid

Toksikološki nalaz krvi i tkiva uzet prilikom obdukcije tijela Irme Aljević (21), kćerke sarajevskog glumca Harisa Aljivića Gige, pokazao je da je ova 21-godišnja djevojka umrla usljed trovanja ugljenmonoksidom.

Ovo je potvrdila portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Jasmina Omićević, naglasivši da je to sve što može otkriti za javnost.

Kako Tužilaštvo provodi istragu, u cilju razjašnjavanja ovog slučaja ne mogu davati više informacija – istakla je Omićević, piše Dnevni avaz.

Prema saznanjima Avaza, u krvi Irmine prijateljice koja je s njom u noći 30. decembra prošle godine boravila u kući Aljevića u sarajevskom naselju Bjelave također je pronađeno oko 20 posto prisustva ugljenmonoksida. No, njeno zdravstveno stanje je uredno.

Nakon što se Irma Aljević nije javljala na mobitel te je za novogodišnju noć niko nije uspio kontaktirati, pozvana je policija MUP-a KS. Policajci su tada provalili u dom Aljevića 1. decembra prošle godine u kojem su pronašli njeno beživotno tijelo.

Kako je ova 21-godišnjakinja nađena ukočena, zaključeno je da je djevojka već izvjesno vrijeme ležala mrtva u kući. Irmina smrt, osim porodicu Aljević, rodbinu i prijatelje, uznemirila je i javnost koja je saosjećala s njenim roditeljima.

Iako je sada poznato šta je u smrt odvelo ovu mladu djevojku, još su nerazjašnjene okolnosti pod kojima se desilo trovanje ugljenmonoksidom.

 

Informer.ba