BiH Ekonomija Udarno Vijesti

Obilježavanje svjetskog dana štednje

Udruženje za odgovorno upravljanje ličnim finansijama “U plusu” u saradnji s Centrom za razvoj karijere studenata Ekonomskog fakulteta Sarajevo i Međunarodnim udruženjem “Interaktivne otvorene škole” Tuzla obilježit će danas Svjetski dan štednje.

Svjetski dan štednje ove godine obilježava se 88. put, kao sjećanje na Prvi međunarodni kongres štedioničara održan 31. oktobra 1924. godine u Milanu.

Tim povodom bit će organizovane aktivnosti na području Sarajeva i Tuzle.

Međunarodno udruženje “Interaktivne otvorene škole” Tuzla i Udruženje “U plusu” organizovat će radionice o temi “Efikasno upravljanje kućnim budžetom” i “Finansijski proizvodi” za roditelje i nastavnike u JU Osnovna škola Pasci, Donji pasci, Donje Dubrave danas u 11.30 sati.

Centar za razvoj karijere studenata Ekonomskog fakulteta Sarajevo i Udruženje “U plusu” ujedno će ozvaničiti početak saradnje na realizaciji niza radionica kako bi se podigao nivo znanja i razumijevanja studenata o finansijskim proizvodima kao budućim korisnicima usluga finansijskih institucija.

Prva radionica za studente o temi “Efikasno upravljanje kućnim budžetom” bit će održana u srijedu u prostorijama Ekonomskog fakulteta Sarajevo u 14 sati, saopćeno je iz Udruženja “U plusu”.

Fena/Informer.ba