Region Udarno Vijesti

Obrad Paravinja platio žrtvi da šuti o silovanju

Iako otac Dragana Paravinje tvrdi da su sve optužbe za silovanja u Srbiji, BiH i Hrvatskoj njegovom sinu namješteni, postoji sumnja da je tata Obrad u posljednjih 17 godina činio sve kako bi spriječio da njegov sin završi iza rešetaka.

Naime, otac i sin Paravinja zajedno su 2007. godine radili u slovenskoj prijevozničkoj firmi West Transport lociranoj u Kanižarcima blizu hrvatske granice. Kada je Dragan zbog saobraćajnog prekršaja uhapšen u Njemačkoj, otkriveno je da za njim postoji raspisana potjrnica iz Srbije zbog oravosnažne kazne zatvora od četiri i po godine za silovanje i pokušaj silovanja u Pazovi iz 1997. godine. Tada je izručen sudu u Kranju, jer je u Sloveniji podnio zahtjev za azil, pa mu je sudac odredio kauciju od 10.000 eura.

Kauciju je službeno platio vlasnik West Transporta France Tkalčić, koji je preminuo prije tri mjeseca, a njegova udovica je otkrila:” kauciju je zapravo platio Obrad, ali preko računa firme. “France ga je čak vozio na sud“, ispričala je udovica.

Postoji i opravdana sumnja da je tata Obrad zaštitio svog sina i 1995. godine, kada je policija prvi put uhvatila Dragana kako siluje jednu konobaricu u svom automobilu u dvorištu vrtića u Staroj Pazovi. Iako su policajci imali fizičke dokaze zlodjela, od slučaja se misteriozno odustalo jer je djevojka odustala od iskaza.

Dva dobro obaviještena izvora su potvrdila kako se to dogodilo jer je Obrad Paravinja žrtvi navodno platio 5.000 tadašnjih njemačkih mraka u zamjenu za šutnju, a Obrad i Draganova majka Ružica čak su pokrenuli i peticiju protiv policajaca koji su radili na slučaju – s tvrdnjom da namjerno smještaju njihovom sinu, piše Danas.hr.

Informer.ba