Izdvojeno Region Udarno Vijesti

Od poznanika tražio da mu ubije oca, majku i psa!

Zvonimir B. ponudio je poznaniku iz Zagreba 100.000 eura da mu ubije oca, majku i psa.

Nikola s. je mislio da se šali jer su već popili nekoliko piva te je u šali prihvatio ponudu. No, ostao je šokiran kada ga je sljedeći dan Zvonimir nazvao i pitao što je s njihovim dogovorom.

”Ja sam zidar, a na jednom od gradilišta upoznao sam Zvonimira B. Jednom prigodom bili smo na pivu, a on mi je ponudio da mu ubijem oca. Rekao mi je da će mi za to platiti 100.000 eura, i to nakon ostavinske rasprave. Objasnio je da će mi plaćati po 20.000 eura mjesečno. Bili smo pripiti, mislio sam da se šali, pa sam rekao, da ću to napraviti. Kazao mi je da mi to ne bi trebao biti problem jer sam bio u ratu.

Pokazao mi je ključ od kuće te mi je kazao da sve treba izgledati kao nesrećan slučaj. Nakon tog pića otišli smo svojim kućama, ja sam zaboravio na taj razgovor, a onda me on nazvao na mobitel i priupitao: ‘Što će biti od naše bauštele?’ Tada sam shvatio da on misli zaista ozbiljno. Kazao sam mu da je rat jedno, a ovo što on traži nešto sasvim drugo te da mi savjest ne dopušta da to učinim’‘, rekao je Nikola S., u iskazu tokom istrage koja se zbog poticanja na teško ubistvo i pokušaj ubistva vodila protiv Zvonimira B.

Njegov iskaz sastavni je dio optužnice, koju je protiv Zvonimira B. podiglo zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo, a Zvonimiru B. suđenje održava se na zagrebačkom Županijskom sudu, piše Večernji list.

Tereti ga se da je Nikoli S. u julu prošle godine predložio da za 100.000 eura ubije njegova oca, majku i psa. Kako Nikola S. nije na to pristao, u više je navrata od njega tražio da mu pribavi pištolj s prigušivačem, za što mu je obećao platiti 6000 kuna. Zvonimir B. i Nikola S., koji je u međuvremenu sve prijavio policiji, našli su se 18. septembra 2011., nakon čega su otišli do Autobuske stanice.

Nikola S. je tamo u torbi u garderobi ostavio pištolj i streljivo, a kada je Zvonimir B. pokupio pištolj uhapsila ga je policija. Ujedno se doznaje kako je muškarac želio ubiti oca i majku jer ga je otac razbaštinio te je sve oporučno ostavio unuci, odnosno Zvonimirovoj kćeri.

Ujedno se doznaje da je Zvonimir B. u avgustu prošle godine sjekirom pokušao ubiti oca.

 

Informer.ba