BiH Izdvojeno Udarno Vijesti

Odbrana: Meddžidi Kreso bomba poslana kao dokazni materijal braće Sinanović

Duško Tomić, advokat Fuada i Suada Sinanovića koji se terete da su predsjednici Suda BiH Meddžidi Kreso poslali ručnu bombu, izjavio je da su njegovi klijenti tu eksplozivnu napravu proslijedili kao dokazni materijal u njihovom sporu vezanom za nekretninu, odnosno zemljište.

Prema Tomićevim riječima, Fuad i Suad Sinanović dali su iskaze u kojima su objasnili tvrdnju da je ručna bomba u stvari dokazni materijal, jer su je oni pronašli na njihovoj njivi.

”Oni su dobro obezbijedili ručnu bombu kako ne bi mogla eksplodirati, kako bi se Sud BiH uvjerio kroz kakve probleme prolazi porodica Sinanović u vezi sa spornim  zemljištem”, istakao je Tomić.

Tomić je predložio vještačenje bombe, kako bi dokazao da njegovi klijenti nisu imali namjeru ugroziti bilo čiju bezbjednost, pogotovo ne predsjednice suda Meddžide Kreso.

Advokat braće Sinanović je napomenuo da njegovi klijenti godinama trpe pritiske zbog jedne parcele, da su fizički napadani i da je čak pucano na njihovu kuću.

“Bomba koju su poslali Sudu BiH Fuad i Suad Sinanović našli su prije dva dana na svojoj parceli. Više puta su se zbog svog problema obraćali nadležnim vlastima”
, dodao je Tomić.

Fuad i Suad Sinanović zadržani su u pritvoru zbog sumnje da su uputili pismo bombu predsjednici Suda BiH Kreso. Sud BiH će sutra odlučivati o optužnici Tužilaštva BiH.

 

Srna/Informer.ba