Region Udarno Vijesti

Odgođeno suđenje Sanaderu zbog zdravstvenih razloga

Početak suđenja Ivi Sanaderu za aferu Hypo odgođen je zbog zdravstvenih tegoba koje ima bivši hrvatski premijer u vezi srca i tlaka, a novo ročište je zakazano 3. i 4. novembra.

Sanader je na današnje prvo ročište na Županijskom sudu u Zagrebu došao bez lisica na rukama, sa štakom jer i dalje ima problema s nogom koju je ozlijedio još u pritvoru u Salzburgu. Bio je u trapericama i puloveru, te je izgledao dosta umorno i iscrpljeno, a na pitanje predsjednika Sudskog vijeća Ivana Turudića o zdravstvenom stanju, bivši hrvatski premijer je odgovorio kako već dva – tri tjedna osjeća iste simptome ekstrasistole, visokog tlaka, pritiska u prsima.

Sanader se ispričao što na ročište nije došao u odijelu, a kao razlog je naveo kako su mu rekli da ga jutros vode u bolnicu na koronarografiju, a koju mu je doktor predložio 5. septembra te 27. oktobra nakon ponovnog pregleda.

Nakon što je stalni sudski vještak Vladimir Gašparević potvrdio da Sanader ima problema sa srcem i visokim krvnim pritiskom te istaknuo kako bivši hrvatski premijer nije trenutno raspravno sposoban, sudac Turudić odgodio je današnje ročište kako bi Sanader mogao izvršiti potrebne medicinske preglede.

Predsjednik Sudskog vijeća ocijenio je kako nije u redu što Sanader nije ranije izvršio potrebne preglede, iako je za to imao vremena od 5. septembra.

Za sada to nećemo tumačiti kao namjeru odugovlačenja postupka, ali vrlo je blisko tome“, kazao Turudić. Sanader je kao razlog što nije ranije napravio preglede, kazao kako je mislio da će biti biti pušten uz kauciju te da će to napraviti od kuće.

 

Fena/Informer.ba