Crna hronika Udarno Vijesti

Odgođeno suđenje: Zijad Turković i Milenko Lakić dobili gripu

Zbog bolesti Zijada Turkovića danas je u Sudu BiH odgođeno suđenje njemu i ostalim pripadnicima njegove zločinačke organizacije, a naredno ročište bi trebalo da bude održano sljedeći četvrtak, javlja Oslobođenje

Turković je, kako je predsjedavajućeg Sudskog vijeća Izu Tankića obavijestio pritvorski ljekar, dobio gripu, pa mu je preporučeno mirovanje do nedjelje, a na bolest se žalio i drugi optuženik u ovom predmetu, Milenko Lakić.

„Jedva sam došao na ovo ročište”, rekao je jučer Lakić, kojeg na svako ročište prevoze sudski policajci iz KPZ-a Orašje.

Na narednom ročištu bi trebalo da bude završeno ispitivanje Džemala Hadžića koji radi kao vozač na Međunarodnom aerodromu Sarajevo i to o tački optužnice za pljačku dva i po miliona KM. Osim njega biće saslušani i vještaci Elmira Karahasanović, te Gordana Radović-Rajević, navodi Oslobođenje.

Turković, Lakić, Saša Stjepanović, Fadil Aljović, Hajrudin Memović, Nijaz Zuban, Hilmija Mašović i Muamer Zahitović su optuženi za pripadnosti zločinačkoj organizaciji koja je počinila pet svirepih ubistava, pokušaje ubistava, šverc droge, pljačku, iznudu, pranje novca i nedozvoljeno posjedovanje oružja.

 

Informer.ba