Crna hronika Udarno Vijesti

Određen jednomjesečni pritvor Sinanu i Fuadu Sinanoviću

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Sinanu i Fuadu Sinanoviću koje Tužilaštvo BiH tereti za terorizam nakon što su u zgradu Suda BiH poslali paket sa bombom adresiran na predsjednicu Suda Meddžidu Kreso.

Iz Suda BiH Srni je rečeno da je pritvor određen jer postoji opravdana bojazan da bi puštanjem na slobodu ova lica ponovila isto krivično djelo.

Iz Suda naglašavaju da je drugi razlog za određivanje pritvora to što postoje vanredne okolnosti zbog načina izvršenja krivičnog djela, te da bi stoga puštanjem na slobodu ovih lica moglo doći do narušavanja bezbjednosti građana i javnog reda i mira.

Tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čampara zatražio je da osumnjičenima bude izrečena mjera pritvora, jer u pismu koje su poslali Sudu BiH stoji da će ova lica nastaviti sa slanjem pisama i u druge institucije.

“Takođe, javnost je uznemirena zbog pošiljke dostavljene Sudu BiH, te smatramo da bi njihovim boravkom na slobodi moglo doći do remećenja javnog reda i mira”
, rekao je on.

Odbrana je naglasila da osumnjičeni nisu pokušali da izvrše atentat na predsjednicu Suda BiH, već da su samo “dostavljali materijalne dokaze”, nakon niza pisama koja su uputili u ovu instituciju, a u vezi sa problemima sa kojima se suočavaju na području Zavidovića.

Branilac osumnjičenih, Duško Tomić, rekao je da se posjed braće Sinanović konstantno minira, te da im policija u Zavidovićima ne želi pomoći, a da je bomba koju su poslali u Sud BiH takođe pronađena na njihovoj njivi.

Sinan i Fuad Sinanović, nastanjeni na području Zavidovića, uhapšeni su u utorak, 2. avgusta, nakon što je na ulazu u Sud BiH otkrivena bomba u paketu koji je bio adresiran na predsjednicu Suda BiH Meddžidu Kreso.

 

Srna/Informer.ba