Crna hronika Vijesti

Određen pritvor Eldinu, Izudinu i Eldaru zbog silovanja 82-godišnje starice

Kantonalni sud Tuzla odredio je jednomjesečni pritvor za lica čiji su inicijali E.B. (22), I.B. (22) i E.B. (20), nastanjena na području opštine Kalesija, zbog sumnje da su silovali osamdesetdvogodišnju staricu u njenoj kući u jednom od naselja kod Kalesije.

Postoji sumnja da su ova trojica mladića 13. jula rano ujutro u alkoholizovanom stanju otvorili ulazna vrata trošne kuće i silovali staricu koja je bila nemoćna da pruži bilo kakav otpor.

Policija je uhapsila osumnjičene, izvršila kriminalističku obradu i, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predala ih u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac donio je naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene koji su negirali upotrebu bilo kakve sile pri seksualnom odnosu.

U narednom periodu biće izvršena sva potrebna vještačenja i preduzete istražne radnje radi utvrđivanja okolnosti događaja, saopštilo je Tužilaštvo Tuzlanskog kantona.

“Nezavisne novine” objavile su danas da su Eldin (22), Izudin (22) i Eldar (19) Barčić iz sela Gornje Petrovice, kod Kalesije, koji su silovali 82-godišnju Dž.B, bliski rođaci Jusufa Barčića, bivšeg neformalnog vođe vehabijskog pokreta u BiH koji je krajem marta 2007. godine preminuo u Kliničkom centru Tuzla od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći.

 

Srna/Informer.ba