BiH Udarno Vijesti

Održana ˝Prva Tuzlanska biciklijada˝

U organizaciji M-bike Shop, Brdsko biciklističkog kluba “Extreme” i JKP “Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o. Tuzla u tuzlanskom naselju Stupine u nedjelju je održana “Prva Tuzlanska biciklijada”. Da je manifestacija koja je imala za cilj omasovljenje rekreativnog biciklizma i animaciju građana ka podizanju svijesti o važnosti i značaju vožnje bicikla za zdravlje čovjeka, privukla izuzetno veliku pažnju ljubitelja biciklističkog sporta, potvrđuje činjenica da je rutu od 14 kilometara vozilo preko 300 učesnika.

Prema riječima predsjednika BBK ˝Extreme˝ Mirsada Jusića, biciklisti su vozili krug oko cijelog grada, od Stupina- hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC “Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – Pinga – Brčanska Malta – Stupine.

Čast da otvori ˝Prvu Tuzlansku biciklijadu˝ pripala je načelniku Općine Tuzla Jasminu Imamoviću, a koji je za TIP rekao, da je izuzetno značajan za naš grad veliki odziv građana za učešće na jednoj ovakvoj manifestaciji. ˝Za mene je ovo poruka da građani žele biciklističku stazu. Mi smo projekte već završili i iduće sedmice imamo kolegij i idemo u ovoj građevinskoj sezoni u realizaciju prve faze negdje gradnje, a negdje obilježavanja prve biciklističke staze u gradu˝, ističe Imamović.

Za sve učesnike bili su obezbjeđeni startni brojevi, majice, osvježenje i sendviči. Svi startni brojevi ušli su u bubanj za izvlačenje nagrada. Najsretnijem učesniku pripao je bicikl, a ostalih 30 sretnika dobili su pakete biciklističke opreme. Nakon biciklističke vožnje saobraćaj u naseju Stupine je bio zatvoren kako bi najmlađi učesnici ˝Prve Tuzlanske biciklijade˝ čije glavno pokroviteljstvo potpisuje Općina Tuzla imali priliku rekreativno voziti bicikl ili role.

 

Tip/Informer.ba