Politika Udarno Vijesti

Održana sjednica glavnog odbora SDP-a

U Sarajevu je u subotu održana trinaesta sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH. Glavni odbor SDPBiH iskazo je punu podršku Slavi Kukiću, kandidatu za poziciju Predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Pored Informacije o radu Predsjedništva SDP-a, usvojeni su i Izvještaji o radu Savjeta za razvoj, Savjeta za ekonomski razvoj, Savjeta za ustavno-pravna pitanja SDP BiH. Također, Glavni odbor je razmatrao i usvojio Izvještaje o radu svih kantonalnih i regionalnih organizacija SDPBiH.

Razmatrajući dosadašnji proces implementacije rezultata izbora, Glavni odbor SDP BiH je odao priznanje i izrazio zahvalnost predsjedniku dr. Zlatku Lagumdžiji za ispoljenu mudrost, vještinu, trud, upornost, odvažnost, efikasnost i nesebičnost u postupku implementacije izbornih rezultata.

Stav GO je da je u izrazito teškim okolnostima postignut maksimalan rezultat, za SDP, te iskazao punu podršku predsjedniku SDP-a i pregovaračkom timu u aktivnostima koje slijede kad je u pitanju formiranje Vijeća ministara BiH.

Glavni odbor SDPBiH iskazuje punu podršku Slavi Kukiću, kandidatu za poziciju Predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. Razmatrajući informaciju o radu Vlade FBiH, članovi GO su dali punu podršku do sada poduzetim mjerama na implementaciji Platforme, pogotovo mjerama štednje uvedenim na svim nivoima, saopćeno je iz Centra za informisanje SDP-a BiH.

 

Fena/Informer.ba