BiH Udarno Vijesti

Održana Sveta božićna misa ponoćka

I ove godine Sveta božićna misa ponoćka okupila je veliki broj vjernika u katedrali Srca Isusova u Sarajevu. Misu je predvodio nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Na početku bogoslužja nadbiskup Puljić je pozvao na oproštenje, pokajanje, pomirenje…

„Neka božićni mir ispuni naša srca, naše obitelji, srca ljudi, obitelji, i ovu napaćenu zemlju Bosnu i Hercegovinu, da u njoj zavlada mir, sloga, razumijevanje i suradnja”, poručio je Puljić.

Nakon misnih čitanja, nadbiskup Puljić obratio se vjernicima.
Kardinal Puljić je ovom prilikom istakao da je običaj da se za Božić kite borovi svjetiljkama, da se grad okiti svjetiljkama. To, kako je rekao, služi da se doživi Božić.

„Božić je to svjetlo koje se dogodilo u rođenju djeteta Isusa. Zato i kitimo i svjetla palimo. Želimo da dočaramo, da nam se približi taj doživjalj. Isus je svjetlo svijeta. Isus Krist je u središtu. Njegovo rođenje je u središtu. Po njegovu rođenju čovjek otkriva smisao života, otkriva divnu istinu. Bog ljubi čovjeka, Bogu je stalo do čovjeka“, rekao je između ostalog nabiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

On je pozvao i na više suosjećanja i ljubavi među ljudima.

Nakon nabiskupove poruke koja je završena božićnom čestitkom, nastavljeno je bogoslužje uz molitve i božićne pjesme u izvedbi katedralnog zbora Josip Štadler.

 

Fena/Informer.ba