Region Udarno Vijesti

Opšta tuča u sjedištu Vojvođanske partije, tukli i žene

Generalni sekretar Vojvođanske partije (VP) Sanja Telarov povrijeđena je danas u opštoj tuči u sjedištu stranke u Novom Sadu i prebačena je u Klinički centar Vojvodine gdje joj je stavljen gips na desnu potkoljenicu.

“Telarovoj je stavljen gips na desnu potkolenicu na kojoj su od udaraca popucale tetive. Ona je poslije ukazane pomoći puštena na kućno lečenje. Mnogi su u tuči zadobili modrice ili ostali razbijenih noseva“, rekao je član Predsjedništva stranke Milomir Šikuljak.

On je naveo da su se sukobili lično obezbjeđenje Miroslava Ninića, predsjednika Izvršnog odbora VP-a i dugogodišnjeg člana G17 plus, koji se protivi izlasku stranke iz Ujedinjenih regiona Srbije, i pristalica odanih predsjedniku stranke Aleksandru Odžiću, koji je protiv članstva u toj političkoj grupaciji.

On je ispričao da je sve počelo poslije dojave da nepoznata lica obijaju sjedište stranke i da im dvije nepoznate osobe nisu dale da uđu kada su tamo stigli.

Prema njegovim riječima, ubrzo je došao i Ninić s petoricom tjelohranitelja, koji su nasilno upali u stranačke prostorije.

“Tada je došlo do opšte tuče pristalica URS-a i nas koji se protivimo toj političkoj grupaciji. Nažalost, najdeblji kraj izvukla je Sanja Telarov”, istakao je Šikuljak.

Prema njegovim riječima, policija je došla na mjesto sukoba i utvrdila je da su iz obijenih prostorija ukradeni pečat i Statut stranke.

Sukob se dogodio danas oko podneva u sjedištu stranke u Ulici Ilije Ognjanovića u Novom Sadu.

Vojvođanska partija nedavno je izašla iz članstva u URS-u pošto je, kako je rekao Odžić, ta politička grupacija napustila svoje izvorne principe kada je riječ o decentralizaciji Srbije.

Na čelu političke grupacije Ujedinjeni regioni Srbije nalazi se Mlađan Dinkić,  nekadašnji ministar u Vladi Srbije.

U URS-u je i Narodna partija na čijem čelu je Maja Gojković.

 

Srna/Informer.ba