BiH Udarno Vijesti

Opština Pale ponudila Novaku Đokoviću da tenisku akademiju izgradi na Jahorini

Prvom reketu svijeta i njegovoj porodici poslanici opštine Pale, poslali su ponudu da na olimpijskoj ljepotici započne izgradnju sportskog centra.

U ime poslanika za pregovore sa kompanijom porodice Đoković zadužen je načelnik opštine Slobodan Savić.

“Već smo se dogovorili da nađemo lokaciju na kojoj bi porodica najboljeg svjetskog tenisera mogla da počne gradnju sportskog kompleksa. Novakov otac Srđan dolazio je na Jahorinu i upoznat je sa ljepotama ove planine i već se raspitivao za mjesta koja su pogodna za gradnju“, kaže on.

Savić navodi da bi to “bio naš način da im se na neki način odužimo, a s druge strane oni bi sigurno napravili nešto izuzetno ovdje kod nas“.

”Moguće je da Srđan dođe do Pala već u septembru, kada bismo se dogovorili o svemu. Znam da mu puno gradova i opština nudi ovakav tip saradnje, ali Jahorina je veliko turističko mjesto i zbog toga vjerujem da ćemo realizovati ovaj projekat. Naravno, ukoliko mu bude potreban i veći plac od onoga što smo planirali i u zavisnosti kakav sportski centar bude odlučio da gradi, vidjećemo da mu izađemo u susret“, objašnjava Savić.

On, ipak, nije precizirao o kom se tačno dijelu Jahorine radi, koliki bi bio očekivani obim investicija, da li bi osim teniskih terena u okviru kompleksa bio izgrađen i hotel, konferencijska dvorana, poslovni i drugi prateći objekti.

U porodici Đoković nisu željeli da komentarišu koliko je realno da prihvate ponudu iz Bosne i Hercegovine, samo jednu od brojnih koje imaju u ovom trenutku.

 

Informer.ba