Crna hronika Udarno Vijesti

Optuženi za ubistvo Vedrana Puljića nedostupan i hrvatskom pravosuđu

Oliver Knezović (37), koji je optužen za ubistvo 24-godišnjeg navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića, nedostupan je i hrvatskom pravosuđu.

Knezović je prilikom bijega u Hrvatsku pravosudnim organima prijavio svoju adresu stanovanja, ali je utvrđeno da ga na toj adresi više nema, piše Dnevni avaz.

Predsjednica Kantonalnog suda u Širokom Brijegu Dragica Šimić, potvrdila je da je poziv Knezoviću za izjašnjenje o krivici odavno poslan diplomatskim putem.

“Nama je prije nekoliko dana došla obavijest da se on više ne nalazi na toj adresi. Doduše, dobili smo neku drugu adresu, pa smo mu ponovo uputili poziv. Tu proceduru moramo provesti da bismo uopće, u slučaju da se ne odazove našem pozivu, ovaj predmet mogli ustupiti hrvatskom pravosuđu”, kazala je Šimić.

Ona je istakla da je Knezoviću ročište za izjašnjenje o krivici za ubistvo zakazano za 15. decembar u Kantonalnom sudu Široki Brijeg. Kada je u pitanju ovaj Širokobriježanin, za njega je još na snazi produženje pritvora, kao i potjernica.

Osim ubistva Puljića, optužnica Knezovića tereti i za izazivanje opće opasnosti te pokušaj ubistva još šest osoba, tokom nemilih scena koje su se desile kod stadiona Pecara uoči odigravanja utakmice NK Široki Brijeg – FK Sarajevo.

Paralelno se u Livnu sudi dvojici sudskih policajaca optuženih da su Knezovića iz pritvorske jedinice pustili na slobodu.

 

Informer.ba