Crna hronika Udarno Vijesti

Optužnica protiv Mirze Valjevca

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo 22. septembra podiglo je optužnicu protiv Valjevac Mirze (1977.) iz Vogošće zbog osnovane sumnje da je u stanju neuračunljivosti počinio krivična djela nasilničko ponašanje i napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti.

Optužnicom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koju je Općinski sud Sarajevo potvrdio 23. septembra, Valjevac Mirzi stavlja se na teret da je 22. augusta ove godine u Ul. Obala Kulina Bana, na tramvajskom stajalištu „Latinska Ćuprija“ u stanju neuračunljivosti, nakon što je  došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je sudjelovao optuženi Valjevac Mirza upravljajući vozilom marke „Fiat Punto“, vozač vozila marke „Kia“  i tramvaj „GRAS“-a, ugrozio građanski mir tako što je skakao po krovu svog vozila, kao i vozila marke „Kia“ psujući i vrišteći, a potom ušao u tramvaj, u kojem se nalazilo oko 40 putnika, koje je uz psovke i vrijeđanje istjerao iz tramvaja, nakon čega je sjeo na mjesto vozača tramvaja pokušavši pokrenuti tramvaj, a zatim nakon upozorenja službenika policije razbio staklo tramvaja, te fizički napao službenika policije udarivši ga nogom u predjelu leđa, usljed čega je isti zadobio lake tjelesne povrede.

Po prijedlogu nadležnog kantonalnog tužioca, Općinski Sud Sarajevo prema optuženom Valjevac Mirzi produžio je mjeru pritvora do 21. oktobra, te će u narednom periodu pred ovim sudom biti zakazano ročište za izjašnjenje o krivnji optuženog, piše Dnevni avaz.

 

Informer.ba