Izdvojeno Svijet Vijesti

Osama bin Laden koristio “prirodnu Viagru”

U kabinetu za lijekove Osame bin Ladena, tvrdi američki NBC, pronađen je sirup Avena, kojega neki koriste kao lijek za smirivanje želuca. No, puno popularnija uporaba ovog preparata krije se u njegovom nadimku – “prirodna Viagra”. Sirup Avena je, naime, nadaleko poznat kao prirodni lijek za impotenciju.

Lista lijekova koji su pronađeni u Bin Ladenovom skrovištu pokazuju da je šef Al Quaide preferirao herbalne preparate. Reklo bi se također i da je bio dobrog zdravlja, s obzirom da se niti jedan od pronađenih lijekova ne koristi za liječenje kroničnih bolesti, prenosi britanski Telegraph.

U Bin Ladenovom skrovištu tako su pronađeni lijekovi protiv visokog krvnog pritiska, analgetici, lijekovi protiv čira na želucu, kao i tablete koje se najčešće koriste za liječenje klasičnih dječjih bolesti. “Ne možemo sa sigurnošću reći što je koristio Bin Laden, a što njegovi ukućani“, upozorava Cynthia Reilly, direktorica Američkog društva farmaceuta u zdravstvenom sistemu.

Najmlađa Bin Ladenova udovica, 29-godišnja Amal, pakistanskim je istražiteljima kazala da je njen ubijeni suprug bio u dobrom fizičkom stanju. “Nikada se nije osjećao slabo. Vjerovao je u vlastite lijekove”, kazala je Amal uz dodatak da se Bin Laden u potpunosti oporavio od operacije bubrega, nakon koje su neki tvrdili da je umro. Također je kazala da Bin Laden nije bio na dijalizi i da je bubrege liječio konzumirajući velike količine lubenica, piše index.hr

 

Informer.ba