Svijet Udarno Video Vijesti Zanimljivosti

Osama bin Laden u hit reklami

Od smaknuća najtraženijeg teroriste Osame bin Ladena nije prošlo ni deset dana, ali Amerikanci su ga već iskoristili na svaki mogući način. Na tržište su već izbacili video-igru, majice i različite suvenire, a sad su ga iskoristili i za reklamnu kampanju.
Zapravo, ne može se reći da je u reklami koju ćete vidjeti glavni lik Osama bin Laden, no asocijacija na njega je jasna. Naime, mnoge je iznenadila odluka Amerikanaca da najtraženijeg svjetskog teroristu sahrane na moru, što su iskoristili i tvorci ovog videa kako bi objasnili kako je ta odluka ‘zapravo’ donešena.

Podsjetimo, Osama bin Laden je ubijen u napadu američkih marinaca na njegovu kuću u pakistanskom Abotabadu rano ujutro 1. maja. U trenutku kad je upucan nije bio naoružan, a u akciji je ubijeno još četvero ljudi. Odmah potom američka je vojska njegovo tijelo prenijela na američki nosač zrakoplova Carl Vinson u Sjevernom arapskom moru, gdje je tijelo umotano u bijelu plahtu, stavljeno u otežanu torbu i nakon čitanja vjerskih tekstova položeno u more.

Iako američka vojska tvrdi da je polaganje bin Ladenova tijela u more izvedeno u skladu s islamskim običajima, odluka o pogrebu je podigla buru u muslimanskom svijetu, piše danas.hr

 

 

Informer.ba