Svijet Udarno Vijesti

Osamin punac: Nikad ga nisam upoznao, a s kćerkom nisam u kontaktu

Ahmed Abdul Fattah al-Saada kaže kako je Osama njegovu kćer oženio 1999. godine te da o njemu nije znao ništa osim da se borio sa Sovjetima tokom rata u Afganistanu. Njegovakćer upoznala je bin Ladena na studiju islamskih religija u gradu Ibbu gdje joj je predavala supruga Osaminog prijatelja.
Al-Saada tvrdi kako od Osame nije primio nikakvu novčanu naknadu, što je običaj u Jemenu. Otac je oklijevao i bin Laden je morao uputiti nekoliko zahtjeva prije nego što je tada 18-godišnju Jemenku oženio i odveo u Afganistan. ‘Nismo je htjeli pustiti jer je Afganistan daleko i ne bi mogli komunicirati s njom, no bila je uporna‘, kazao je al-Saad za Reuters napominjući kako nije pristalica Osamine politike jer vjeruje u suživot različitih religija.
Osamu nikad nije upoznao, a s kćerkom je izgubio kontakt nakon rođenja prvog djeteta, kćeri Safie. Kad se udavala u Afganistan je s njom otišla sestra koja se vratila u Jemen nakon mjesec dana. Od Jemenskih vlasti zatražio je povratak svoje kćeri u rodnu državu, no bez većeg uspjeha. Nada se kako će se  njegova kćer jednog dana ipak vratiti.

 

Informer.ba