Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Oslobođen Dobojlija koji je pokušao silovati 6-godišnju djevojčicu

Saša Stanojević (24), koji je pokušao da siluje šestogodišnju djevojčicu u napuštenom objektu u Doboju, i Toni Labudović (48), koji ju je prisiljavao na prosjačenje, nakon saslušanja su pušteni na slobodu.

U Okružnom tužilaštvu Doboj danas je potvrđeno da su Stanojević, osumnjičen da je počinio krivično djelo zadovoljenje polnih strasti pred drugim, i Labudović, kojeg tereti za zapuštanje i zlostavljanje maloljetne osobe, pušteni i da je naloženo saslušanje određenih svjedoka.

Na slobodi su i Emira Okanović i Behader Aljić iz Tarevaca, kod Modriče, roditelji djevojčice, koja je zajedno sa sestrom smještena u modričku sigurnu kuću.

Shodno dostavljenom izvještaju o počinjenom krivičnom djelu i prikupljenim dokazima, Okružno tužilaštvo Doboj će se odrediti o daljem toku postupka“, navedeno je u ovoj pravosudnoj instituciji, pišu Nezavisne novine.

Zora Tešanović, direktorica modričkog Centra za socijalni rad, navela je da rade na adekvatnom zbrinjavanju šestogodišnje djevojčice i njene sestre.

Centar će postaviti staraoca maloljetnoj djeci i radiće na smještaju u socijalnu ustanovu, odnosno radiće na adekvatnom smještaju. Neće se čekati odluka pravosudnih institucija, mi moramo raditi na zbrinjavanju djece, a protiv roditelja Tužilaštvo vodi postupak“, kazala je Tešanović.

Stanojević i Labudović uhapšeni su u utorak, nakon što je djevojčica, koju je Labudović poslao po cigarete, uspjela da pobjegne iz napuštenog željezničkog objekta u kojem je Stanojević namjeravao da je siluje. Djevojčica je nakon bijega zatražila pomoć od prolaznice u Ulici Ozrenskih srpskih brigada, koja ju je zatim odvela u policijsku stanicu.

Utvrđeno je da su nju i njenu sestru roditelji doveli kod Labudovića u Doboj, koji ih je prisiljavao na prosjačenje.

Tokom 2011. godine na području CJB Doboj zabilježena su tri slučaja polnog nasilja nad djetetom, a žrtve su bile djevojčice do 14 godina.

Imali smo jedno krivično djelo obljube zloupotrebom položaja, žrtve su dvije djevojčice, i jedno silovanje, a žrtva je djevojčica do 14 godina starosti“, navela je Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.

Ona je dodala da je tokom prošle godine zabilježeno i 50 prekršaja prosjačenja, najviše prekršaja – 28, evidentirano je na području Doboja, dok u Modriči, gdje su šestogodišnja djevojčica i njena sestra viđene da prosjače, zvanično nisu zabilježeni slučajevi prosjačenja.

Imamo slučaj u kojem je policija izdala 10 prekršajnih naloga osobi u vrijednosti oko 1.500 KM, koje treba da uplati. Međutim, ta osoba, prema našim saznanjima, tu kaznu nije platila, tako da ponekad sebi postavljamo pitanje koliku je ta kazna imala svrhu“, navodi Stanimirovićeva.

Poznati policiji

Protiv Saše Stanojevića je u januaru 2011. podnesen izvještaj Tužilaštvu zbog sedam krađa. U decembru 2010. protiv njega je izdat prekršajni nalog jer se policajcima predstavio kao inspektor iz Istočnog Sarajeva

Protiv Tonija Labudovića je u avgustu prošle godine podnesen izvještaj zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija, pošto su u njegovom stanu pronađena 163 puščana metka.

 

Nezavisne/Informer.ba