Svijet Vijesti Zanimljivosti

Ostavila 500 miliona dolara, a nema ih ko naslijediti

Huguette je živjela u najvećem stanu na Petoj aveniji u New Yorku, a zadnjih 20 godina života provela je po bolnicama. Osim stana u njezinoj ostavštini su i raskošne vile u Kaliforniji i Connecticutu, koje su napuštene 50 godina.

Clark je rođena u Parizu 1906. godine, a bila je najmlađe dijete američkog senatora Williama Andrewsa Clarka, poznatijeg pod nadimkom ‘kralj bakra’. On je bio drugi najbogatiji čovjek u Americi 1900. Clark je šokirao političku javnost kada je u 62-oj godini života objavio da se tajno vjenčao dvije godine ranije s 23-godišnjakinjom s kojom ima 2-godišnje dijete, piše Daily Mail.

Huguette se udala 1928., sa 22 godine, za studenta prava i zaposlenika porodice Clark. No, rastali su se nakon dvije godine i nisu imali djece. Kada je senator Clark umro njegovi milioni bili su raspodijeljeni djeci iz oba braka.

Huguette je s 21 godinom nasljedila 300 miliona dolara, što bi danas bilo 3,6 milijardi dolara. Sada se istragom želi utvrditi kako se baratalo njezinim novcem, jer mnogi vjeruju da ju je njezin advokat Wallace Bock izolovao od porodice te krao njezin novac. ‘Smrt gospođice Clark je tužan događaj za sve koji su je godinama voljeli i poštovali. Umrla je kako je htjela, s dostojanstvom i u privatnosti. Poštovat ćemo i dalje njezine želje za privatnošću‘, rekao je Bock.

Američki medij pisali su da je Huguette na jednoj aukciji kupila Bockovoj unuci lutku za 10.000 dolara.

Njezino tijelo bit će položeno u mauzolej u Bronxu gdje se nalaze i njezina sestra koja je umrla u 16. godini od meningitisa, njezin otac i njegove dvije supruge te djeca i rođaci iz njegovog prvog braka. Odluku o nasljedstvu donijet će sud.

 

Informer.ba