Crna hronika Vijesti

Ostavili vatru da tinja i zapalili pomoćni objekat

U požaru koji se dogodio u domaćinstvu Dragana Markovića iz Oraovca kod Zvornika, potpuno je izgorio pomoćni objekat sa čardakom.

Izgorio je građevinski materijal, cigla, te crijep i drvena građa za pokrivanje kuće, koja se nalazila u pomoćnom objektu, kao i kukuruz u klipu koji je bio smješten na čardak radi sušenja, dok su svinje iz betonskog dijela objekta spašene.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik, koji su stigli sa dva navalna vozila, spriječili su da se požar prenese na druge pomoćne objekte u blizini kuće, ali objekat koji je vatra zahvatila nisu mogli spasiti, jer im je, kako su rekli, javljeno kada je vatra uveliko bila zahvatila objekat.

Marković je rekao da su prethodnu veče ložili vatru ispred objekta, spremajući svinjama hranu, te da su je u toku noći ostavili da tinja.

“Jutros je bilo sve normalno, nije se osjećao miris gareža niti dima, otišli smo na posao, ali smo nakon pola sata obavješteni da nam gori pomoćni objekat”, rekao je Marković.

Ističući da je već bilo kasno kada je stigao, Marković nije mogao da kaže koliku je materijalnu štetu vatra prouzrokovala.

 

Srna/Informer.ba