Region Udarno Vijesti

Oštra osuda predstavnika Srba iz Hrvatske povodom hapšenja Hadžića

Predstavnici Srba izbjeglih iz Hrvatske u Republiku Srpsku osudili su hapšenje Gorana Hadžića, ističući da je ovo “jedan u nizu poteza aktuelne vlasti u Srbiji na izdaji Srba iz bivše RSK“.

Predsjednik Udruženja Srba protjeranih iz zapadne Slavonije Krsta Žarković rekao je Srni da ovaj potez Srbije klasična izdaja Srba iz RS Krajine i da se može očekivati da nakon ovoga budu uhapšeni i drugi nižerangirani Srbi koje Hrvatska sumnjiči za navodno počinjene ratne zločine.

Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća rekao je Srni da je za svaku osudu hapšenje Hadžića, koji je stao u zaštitu Srba u Hrvatskoj.

Krajnje je neprihvatljivo da se stalno Srbi hapse, dok je Hrvatska Srbima i dalje uskraćuje stanarska, radna, penziona i imovinska prava“, istakao je Puzigaća.

Predsjednik Udruženja rezervnih vojnih starješina bivše RSK u RS Zoran Brkić rekao je Srni da hapšenje Hadžića predstavlja nastavak pritiska na srpski narod od devedesetih godina.

Svi srpski političari i oni koji su stali u zaštitu srpskog naroda u Hrvatskoj unaprijed su optuženi i osuđeni za zločine dok, nasuprot tome, predstavnici ostalih naroda bivaju oslobođeni ili su im kazne znatno smanjene“, rekao je Brkić.

Goran Hadžić, posljednji kojeg traži Haški tribunal, uhapšen je jutros na Fruškoj gori.

 

Srna/Informer.ba