BiH Udarno Vijesti

Oštre reakcije iz RS-a na film Angeline Jolie

Film Angeline Jolie “U zemlji krvi i meda” izazvao je oštre reakcije iz udruženja žrtava rata i predstavnika stranaka iz Republike Srpske koji tvrde da je “rediteljski prvenac holivudske glumice svojevrsni omaž stradanju Bošnjaka, pravljen po holivudskoj matrici, u kojoj se Srbi, gotovo bez izuzetka, prikazuju u najgorem svjetlu”.

Predsjednik Udruženja logoraša RS Branislav Dukić, smatra da je Srbima ponovo dodijeljena uloga glavnih negativaca, i najavio je da će sa kolegama iz ostalih udruženja učiniti sve da se izbore za zabranu prikazivanja tog filma u RS-u.

Dukić je mišljenja da reagovanja na film od strane bošnjačkih udruženja i njihovo oduševljenje svjedoče o tome kakva je glavna poruka ovog filma.

Smatra da se Srbi ponovo terete da su isključivi krivci za rat, “dok se namjerno gura pod tepih činjenica šta su ti isti Srbi doživjeli od tih navodnih žrtava”.

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić smatra da sama činjenica da je film naišao na nepodijeljenu podršku bošnjačkih udruženja dovoljno govori o tome da je Angelina režirala djelo u kojem se falsifikuju i činjenica i karakter rata u BiH, te da to nije čak ni jednostrana istina, nego klasična antisrpska zakašnjela histerija.

“Ovdje je samo plagirana Silajdžićeva teza o masovnom silovanju Bošnjakinja. Sjetite se kako je on godinama po svijetu lagao i gađao se ciframa o tome da su Srbi u jednom trenutku silovali 30.000, u drugom 40.000, a onda se predomislio i dogurao do priče o 70.000 silovanih muslimanki”, rekao je Vasić.

 

Srna/Informer.ba

4 0 komentara

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • Vazda se ovi bogalji nesto bune, a sve dok ne priznaju da su oni pocinili zlocin, da se kaju, da plate odstetu, do tad’ nece ovdje biti mira…

  • ma jeste pocinili zlocin znam ja i svi koji su bili u bosni za vrijeme rata .Znate i vi ali vama je to normalno da ratujete.I sad bi ratovali, kao muslimani su krivi sto nam je ovako. sto narod gladuje.Kliknite bar jednom da morate s nekim zivjeti u zajednici i borite se protiv idiota koji upravljaju vasim malim mozgovima.

  • ma pustite ljude da rade sve je to biznis. Sto jest istina je da su srbi poceli rat i nikad ga nisu ni zavsili jer dok je dodika rat ce trajati a srbi ce polako izumirati sto od gladi, sto od jada.

  • A šta hoće kada je istina jedinstvena koliko god pokusavali iskriviti istinu o tome šta se dešavalo na našim prostorima postoje ljudi koji nisu inficirani i koji sa neutralne strane pogledaju tok dešavanja doći će do zaključka do kojega je došla i Angelina. Pa šta hoćete samo pogledajte postotak osudjenih učesnika rata u Hagu pa će Vam se sve samo reći .