Crna hronika Udarno Vijesti

Osuđeni ubica autom pokosio ženu na trotoaru i pobjegao

Z.M. (52) iz Velike Kladuše teško je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi u nedjelju poslijepodne u Ulici Ibrahima Mržljaka u Velikoj Kladuši, potvrđeno je danas u MUP-u Unsko-sanskog kantona (USK).

Krivac za nezgodu je pobjegao, ali je ubrzo sletio sa ceste i policija ga je uhapsila i sprovela na kriminalističku obradu.

Izvor “Nezavisnih” blizak MUP-u USK danas je potvrdio da je nakon hapšenja policija utvrdila da je krivac u stvari osuđeni ubica Osman Šabić, zvani Omko (40), koji robija u KPZ Zenica, a tokom vikenda je bio u rodnom mjestu. Šabić je prije nekoliko godina, kako je potvrđeno “Nezavisnim”, deportovan iz SAD u BiH.

“Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti sproveden u KPZ Zenica, gdje mu je ostalo još nekoliko mjeseci da odsluži zatvorsku kaznu zbog počinjenog ubistva”, ispričao je izvor “Nezavisnih”.

Policija je dojavu o nezgodi u Velikoj Kladuši dobila u nedjelju oko 16 časova, a očevici su ispričali da je nesretnu ženu, koja je bila na trotoaru, udario vozač jaguara zelene boje, koji je, najvjerovatnije, bio pod uticajem alkohola.

“Policija je obaviještena da se na regionalnom putu prema Hukića Brdu dogodila nezgoda u kojoj je povrijeđena starija žena. Po dolasku na mjesto nezgode, očevici su ispričali da je vozač udario ženu dok se ona kretala po trotoaru, a zatim da je pobjegao prema centru grada”, ispričao je izvor blizak policiji.

Očevidac, koji je želio ostati anoniman, ispričao je da je vozač jaguara velikom brzinom vozio kroz naselje.

“Žena je nakon kontakta sa autom odbačena nekoliko metara dalje i udarila je glavom o asfalt“, ispričao je on.

Za “Nezavisne” je danas potvrđeno da je povrijeđena žena nakon nezgode prebačena u Klinički centar u Bihaću, gdje su joj konstatovane teške povrede. Detaljnije informacije o zdravstvenom stanju povrijeđene juče nismo mogli dobiti jer se u KC Bihać nisu javljali na telefon.

Nezavisne/Informer.ba