Region Udarno Vijesti

Otac male Poljakinje: Nismo je namjerno ostavili u automobilu

Djevojčici (6) iz Poljske, koja je prije pet dana bila zatvorena u automobilu na temperaturi od oko 50 stepeni te je doživjela toplinski udar oporavljaju se vitalni organi, ali joj se ne oporavlja mozak. Roditelji djevojčice cijelo su vrijeme uz nju na Odjelu intenzivne njege u Rijeci. Njen otac je za Tportal kazao kako kćerku nisu namjerno ostavili u autu u Omišlju. Istaknuo je kako su u velikom šoku te ne žele davati nikakve izjave.

Ipak je kazao kako on i supruga ‘nisu bili daleko dok je njihova kćerka bila u autu‘. Ispričao je i kako su na ljetovanje u Hrvatsku došli sa širom porodicom. Uvjeren je da će njegova kćerkica biti dobro, a on i supruga organiziraju transport curice u Poljsku.

potparol Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka, dr. Igor Prpić, rekao  je kako je transport djevojčice izvediv, ali sumnja da će ju u Poljsku prebaciti tokom vikenda.

Djevojčici je stanje i dalje teško. Iako spontano diše i dalje je potpuno dezorijentirana, ne propoznaje ni svoje roditelje, niti reagira na bilo kakav vanjski podražaj.

 

Informer.ba