Crna hronika Udarno Vijesti

Otišli sakupljati kestenje, pa pronađeni mrtvi

Beživotna tijela Senada Draganovića (47) i Hasana Hamulića (65) pronađena su u subotu na šumskom putu u neposrednoj blizini lovačke kuće, u selu Stijena, kod Cazina.

Prvi rezultati istrage pokazali su da smrt dvojice prijatelja, koji su se u petak uputili u šumu da sakupe kestenje, nije nastupila nasilnim putem. Obdukcija, koja će biti obavljena danas u Kantonalnoj bolnici Bihać, trebalo bi da pokaže šta se tačno desilo.

Nezvanično se priča kako je smrt nastupila usljed konzumiranja alkohola i gljiva, najvjerovatnije otrovnih, koje su nađene u obližnjoj lovačkoj kući.

Svjedoci koji su vidjeli Senada Draganovića i Hasana Hamulića kako idu u šumu posvjedočili su da su nosili alkoholno piće. Spominje se, naime, da je jedan od njih ponio dvije velike flaše piva, te litru rakije.

Tijela je prekjuče u jutarnjim satima pronašao Izudin Draganović, brat nastradalog Senada, koji se u potragu uputio nakon što se dugo nisu vratili kući, što je zabrinulo Senadovu suprugu Elvinu.

“Nazvala me bratova žena i rekla kako je s Hasanom otišao u šumu da traži kestenje, te da se tokom cijele noći nije vratio kući. Bilo joj je to sumnjivo, s obzirom na to da se nije vratio ni da gleda utakmicu reprezentacije BiH s Luksemburgom, što inače redovito prati“, ispričao je Izudin Draganović.

Dodaje kako se potom sa dva prijatelja uputio u nekoliko kilometara udaljenu kestenovu šumu i na obližnjem šumskom putu zatekao tijela stotinak metara udaljena jedno od drugog.

“Opipao sam puls jednom i drugom i vidio da su mrtvi. Oko usta su imali tamne mrlje”, prisjeća se Draganović.

On je zatim o svemu obavijestio policiju i Hitnu pomoć, koji su došli na lice mjesta i konstatovali smrt. Kriminalistička policija MUP-a USK izvršila je uviđaj, a naređena je obdukcija. Inače, dvojica stradalih, kako saznajemo, su bili u penziji, a kako nam kažu njihovi  poznanici voljeli su odlazak u prirodu.

 

Nezavisne/Informer.ba