Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Otrovan, pa opljačkan?

Safet Jusić iz Bihaća, koji je u subotu pronađen u besvjesnom stanju na pijaci, prema posljednjim informacijama, umro je usred gušenja do kojeg je došlo jer je povraćao u ležećem položaju, pokazala je obdukcija.

Ipak, ovaj slušaj policija istražuje. Naime, nakon što je obdukcijom utvrđen tačan uzrok smrti, kako saznajemo, na detaljno vještačenje su poslani uzorci krvi. Nakon analize znaće se tačno da li je i koliko, Jusić bio u alkoholiziranom stanju, ali i da li u krvi ima tragova toksina. Naime, Jusićev otac sumnja da mu je data droga ili drugi otrov, a da bi motiv za to moglo biti koristoljublje.

Sead Jusić je, podsjećamo, radio u Austriji, a u Bihać, odnosno rodno selo Spahiće, došao je na godišnji odmor. U subotu poslije podne otac ga je pronašao kako leži na pijaci. Misleći da je samo pijan, odvezao ga je automobilom kući. Kada je primijetio da Safet ne daje znakove života, obavjestio je medicinsko osoblje Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću, a nakon pregleda dežurni doktori su samo mogli konstatovati smrt.

Sumnjivi detalj je taj što je pored Jusića na pijaci pronađen i njegov novčanik iz kojeg je izvađen novac. Otac tvrdi da je on uvijek imao nekoliko stotina eura u novčaniku. Policija je ispitala osobe sa kojima je Safet posljednji put viđen, a izvršen je i pretres objekata u kojima je on taj dan ranije boravio. – O slučaju je otvorena istraga i već je obavljen veći broj razgovora sa svjedocima koji bi mogli dati korisne informacije, rekao nam je Isak Dizdarić, načelnik Odjeljenja za sprečavanje općeg i organiziranog kriminala MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Oslobođenje/Informer.ba