Izdvojeno Region Video Vijesti

Ovako danas izgleda zločinac Mladić

Nedugo nakon hapšenja bivšeg generala Vojske RS-a i dugogodišnjeg haškog bjegunca list Politka objavio je i prvu fotografiju Ratka Mladića.

Odmah po okončanju akcije, srbijanski mediji su objavili informacije da je Mladić ostario, da je oćelavio, bio je bez brade, nije se prerušavao te da mu je jedna ruka oduzeta.

Mladić je uhapšen u velikoj i tajnoj akciji agenata srbijanske BIA-e u selu Lazarevu kod Zrenjanina, gdje je navodno boravio u posjeti rođacima. U informacijama o akciji i hapšenju govore da se on nije opirao, te da je agentima priznao da je to on.

U 16 sati je stigao u zgradu Specijalnog suda u Beogradu, u dugoj koloni automobila koja je krenula iz sjedišta BIA-e na Banjici.

Saslušanje je prekinuto zbog lošeg zdravstvenog stanja krvnika iz Kalinovika, a bit će nastavljeno u petak ujutro. Odluka o njegovom izručenju Haškom tribunalu bit će donesena naknadno, a to bi moglo potrajati i do sedam dana.

Ranije je objavljen snimak iz zgrade Specijalnog suda na kojem se vidi uhapšeni ratni zločinac kako tromim korakom ulazi u prostoriju u pratnji nekoliko policajaca.

 

Informer.ba