Crna hronika Svijet Udarno Vijesti

Pakistan: Kćerku zalili kiselinom jer je gledala mladiće na motociklima

Pakistanska  policija je u pokrajini Kašmir uhapsila je supružnike zbog sumnje da su “u ime časti” svoju 15-godišnju kćer ubili kiselinom. Radi se o prvom takvom slučaju u regiji.

Ubistvo se dogodilo u zabačenom selu u okrugu Kotli. Lokalni policijski dužnosnik Radža Tahir Ajubi ispričao je za BBC da se otac djevojčice zaprepastio kada je vidio da “je njegova kći gledala dvojicu mladića koji su se vozili na motociklima ispred njihove kuće“. Roditelji su odmah posumnjali da s jednim od njih ima nedopušteni odnos. Otac ju je uveo u kuću, istukao te uz pomoć majke zalio kiselinom.

Incident se dogodio u ponedjeljak. Roditelji su djevojčicu odveli u bolnicu tek u utorak ujutro. Istoga dana navečer podlegla je ozljedama. Šef lokalne bolnice rekao je da je dovedena s teškim opeklinama, da joj je bilo spaljeno 35 posto tijela te da nije bilo šanse da preživi.

Policiji je ubistvo prijavila djevojčičina starija udana sestra kojoj je bilo sumnjivo što roditelji okupljenoj rodbini i prijateljima nisu dopustili vidjeti njezino lice prije nego što su je pokopali.

Broj ubistava zbog časti u Pakistanu je u zadnje vrijeme značajno porastao. 2010 ih je zabilježeno nešto više od stotinu, a 2011. čak 943. U martu ove godine je lokalna vlast pakistanskog Kašmira napade kiselinom proglasila kaznenim djelom koje se kažnjava doživotnim zatvorom, pišu Agencije

Informer.ba