Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Palo 36 dilera, pogledajte VIDEO hapšenja!

Najmanje dvadeset osoba uhapšeno je u ponedjeljak u različitim dijelovima BiH te još 16 u Crnoj Gori u širokoj regionalnoj policijskoj akciji protiv mreže krijumčara drogom.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske akciju su započeli u ranim jutarnjim satima obavljanjem pretresa na više lokacija u Republici Srpskoj s ciljem otkrivanja i sprječavanja organizovanog krijumčarenja opojne droge ‘skunk’ , visoke THC vrijednosti, na području Balkana.

Portparolka MUP-a RS Mirna Šoja saopštila je kako u međunarodnoj akciji kodnog naziva ‘Trio’ , koju predvodi Jedinica za borbu protiv organizovanog kriminaliteta i korupcije MUP-a RS pod nadzorom i koordinacijom Tužilaštva BiH, sudjeluju i policije Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Albanije.

Policija vrši pretrese na devet lokacija, i to na područjima koje pokrivaju centri javne sigurnosti Banjaluka, Doboj, Istočno Sarajevo i Trebinje, dok pretrese na području FBiH obavlja SIPA zbog postojanja osnova sumnje da su osobe koja su predmet istrage izvršila krivično djelo organizovanog kriminala u vezi s kaznenim djelom neovlašćenog prometa opojnim drogama.

Prema naredbama Suda BiH u FBiH policijske akcije izvršene su i na području Sarajeva, Visokog, Busovače, Fojnice i Viteza.

I u Crnoj Gori je bilo hapšenja. Tokom noći policija je uhapsila 16 osoba (12 u Nikšiću, dva u Podgorici i dva u Ulcinju) zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa opojne droge. Akcija je izvedena po nalogu specijalne tužiteljice Crne Gore Đurđine Ivanović, a najviše privedenih je iz Nikšića.

Službenici Uprave policije Crne Gore su danas zaplijenili i oko 17 kg ‘skunka’ što je ukupnu količinu zaplijenjene droge povećalo na oko 367 kg skanka.

Jutarnji.hr/Informer.ba