Crna hronika Udarno Vijesti

Paravinja iz Hrvatske prebačen u Istočno Sarajevo

Dragana Paravinju (43), protiv kojeg je u Šibeniku podignuta optužnica za pokušaj silovanja i ubistvo nestale  Antonije Bilić (17) iz Drniša, u srijedu ujutro su iz šibenskog zatvora kombijem Ministarstva pravosuđa odvezli u Istočno Sarajevo, gdje će u četvrtak biti na donošenju drugostepene presude po optužnici koja ga tereti za silovanje koje je počinio u okolici Jahorine 2002. godine, piše  24sata.hr.

Na sudu bi se trebao pojaviti oko 10 sati,  potvrdila i njegova odvjetnica Milana Borovčanin Bulić.

Ročište će najvjerovatnije biti zatvoreno za javnost “zbog prirode kaznenih djela o kojima će se govoriti”. Na ročištu će se raspravljati o žalbama odbrane i tužiteljstva na presudu Osnovnog suda na Sokocu kojom je Paravinja u julu ove godine osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog silovanja.

” Smatram da Tužiteljstvo nije dokazalo navode optužnice i tražila sam da se prvostepena  presuda ukine, ili da se preinači u oslobađajuću presudu. Očekujem da će moja žalba biti prihvaćena” – kazala  je Milana Borovčanin Bulić.

O tome što će se desiti ukoliko njena žalba ne bude prihvaćena i Paravinju pošalju na odsluženje zatvorske kazne, njegova odvjetnica nije željela govoriti, a nejasno ostaje da li bi on u tom slučaju uopće bio vraćen Hrvatskoj prije odsluženja zatvorske kazne.

 

Informer.ba