Region Udarno Vijesti

Paravinja odbija detektor laži, policija sumnja u iskaz

Hrvatski istražioci, koji bi danas trebalo da ispitaju Dragana Paravinju, pokazivaće mu fotografiju po fotografiju i pitati da li je to mjesto na koje je bacio tijelo Antonije Bilić da bi ga onemogućili da odgovara kako se “ničega ne sjeća”.

Prema nezvaničnim saznanjima, policija u istrazi sve više sumnja u Paravinjin iskaz, jer on uporno izbjegava da se podvrgne detektoru laži, javili su hrvatski mediji.

Intenzivna potraga za tijelom 17-godišnje Antonije Bilić danas će biti nastavljena. Potraga, u kojoj je učestvovalo 160 ljudi, prekunuta je juče popodne.

Najnoviji trag je pronalazak ženskih gaćica koje su poslate na vještačenje da bi se utvrdilo pripadaju li nestaloj Antoniji. Ali, ovo otkriće ne mora ništa značiti, s obzirom na to da su tokom potrage pronađeni mnogi predmeti i komadi odjeće, ali nijedan nije doveden u vezu sa njenim nestankom.

Krka više nije jedino mjesto policijske potrage za tijelom Antonije Bilić iako su juče cijeli dan Manojlovačko jezero i područje oko hidroelektrane Miljacka pretraživale elitne antiterorističke jedinice iz nekoliko hrvatskih gradova.

Akcija je počela u Lici, u Gračacu, što bi moglo značiti da se Paravinjin iskaz o bacanju tijela u rijeku dovodi u sumnju. Od Krke za koju su nakon priznanja bili uvjereni da se nalazi tijelo, pretragu su usmjerili kilometrima daleko, na akumulaciono jezero kod Gračaca gdje se, prema tahografskim zapisima, zaustavio kamion.

“Croatia Times” piše da je britanska kompanija “Dilmems” koja posluje sa revolucionarnim novim tehnologijama praćenja, besplatno ponudila usluge policiji koja traga za nestalom maloljetnicom.

Porodica Bilić i dalje vjeruje da je njihova Antonija živa. Juče su putem Facebooka apelovali da im javnost i dalje dojavljuje informacije u vezi sa njenim nestankom.

Hrvatski istražni organi danas bi trebalo da saslušaju Dragana Paravinju zbog ubistva Antonije Bilić iz Drniša, nakon što je ministar pravde BiH Bariša Čolak odobrio zahtjev iz Zagreba.

Osnovni sud na Sokocu raspisao je 2005. godine potjernicu za Paravinjom zbog optužbi da je 2002. godine silovao djevojku u Istočnom Sarajevu. Potjernica za Paravinjom je raspisana tri godine nakon što je počinjeno silovanje u Istočnom Sarajevu jer se on nije pojavljivao na suđenju.

Ministarstvo pravde Srbije saopštilo je da će najkasnije u ponedjeljak, 4. jula, podnijeti zahtjev za izručenje Paravinje, ali će se saglasiti da on bude izručen državi gdje je počinio teže krivično djelo. U Srbiji je za Paravinjom raspisana međunarodna potjernica zbog silovanja i pokušaja silovanja, a u Hrvatskoj zbog ubistva 17-godišnje Antonije Bilić.

 

Srna/Informer.ba