Region Udarno Vijesti

Paravinja pristao na izručenje, ali tvrdi kako nikoga nije ubio

Dragan Paravinja pristao je na izručenje Hrvatskoj. Međutim, vjeruje kako nikada neće biti optužen jer nikoga nije silovao ni ubio.

Nije mi jasno zašto u Hrvatskoj vjeruju da je ta cura ubijena iako nema tijela ni svjedoka” – rekao je na sudu.

Sud Bosne i Hercegovine u ponedjeljak će odlučivati o izručenju Dragana Paravinje Hrvatskoj. Protiv njega je prošli tjedan počeo postupak na Osnovnom sudu u Sokolcu zbog pokušaja silovanja iz 2002. godine. Paravinja je trenutačno u zatvoru Kula u istočnom Sarajevu. U istrazi je priznao ubojstvo Antonije Bilić i rekao kako je njezino tijelo bacio s jednog mosta u jezero Brljan.

U 10 sati izjasnit će se pristaje li na izručenje Hrvatskoj ili ne. Njegova advokatica po službenoj dužnosti Milana Borovčanin Bulić tvrdi da ne zna, piše Večernji list. Na sudu će biti iznesen i razlog po kojem hrvatsko Ministarstvo pravosuđa traži izručenje – ubistvo ili otmica. Sudac Goran Radević odlučit će i hoće li Paravinja biti izručen za vrijeme ili nakon sudskog procesa u BiH.

Ni nakon mjesec dana potrage, nisu pronašli tijelo ni jedan trag koji bi pomogao u potrazi. Vjeruje se kako je Paravinja lagao. Spasioci polako gube nadu. U nedjelju su pretraživali područje uz državnu cestu D-1 od vrela Zrmanje do Malovana, ali ponovno bez rezultata. Svi priželjkuju što skorije Paravinjino izručenje, da ga istražitelji pomno ispitaju i prisile da otkrije sudbinu mlade Drnišanke ili barem približnu lokaciju na kojoj će tražiti tijelo.

Potraga se nastavlja

Policija i danas nastavlja potragu za nestalom Antonijom Bilić, pretragom mjesta pogodnih za skrivanje tijela na jednoj o mogućih ruta kamiona osumnjićenog Dragana Paravinje od 7. juna ove godine, dana kada je djevojka nestala. Pretražuje se područje od mjesta Malovan do ulaska u Gračac, pretražuju se i bunari na području Otrića. U pretrazi danas sudjeluje oko 70 ljudi, policajci interventne, specijalne i kriminalističke policije, a i vatrogasci. Policija i nadalje nastavlja i s drugim aktivnostima kroz kriminalističko-analitičko istraživanje svih do sada pribavljenih podataka i obavijesti

Porodica  nestale Antonije Bilić u agoniji je od 7. lipnja. Čekaju da im se Antonia javi. Nada se nije ugasila ni nakon priznanja Dragana Paravinje da ju je zadavio i bacio u rijeku Krku. Antonijina sestra Ana Bilić rekla je kako vjeruju da je Antonia živa jer više ne postoji ništa što bi upućivalo na suprotno. Nada se kako policija razmatra druge scenarije koji su vrlo vjerovatni. Dodaje kako se nada da će oni koji su napravili omaške i propuste snositi posljedice te odgovarati za neprofesionalnost koja je zločincu omogućila da slobodno nekažnjeno čini kaznena djela.

 

Informer.ba