Region Vijesti

Paravinja tvrdi da nije ubio Antoniju Bilić

Dragan Paravinja izjavio je danas pred istražnim sucem Županijskog suda u Šibeniku da nije ubio 17-godišnju Antoniju Bilić i da ne zna gdje je ona, kazao je nakon ispitivanja njegov branitelj po službenoj dužnosti Branko Baica.
Paravinjin odvjetnik kazao je kako je njegov klijent pred istražnim sucem Igorom Ninićem “opisao svoje kretanje spornih 7. i 8.juna”. Dodao je da Paravinjine izjave i sve što je iznio u svoju obranu policija treba provjeriti.

Paravinja ostaje u pritvoru jer je na snazi rješenje o provođenju istrage, a sud će nastaviti s izvođenjem dokaza u ponedjeljak.

Upitan je li zatraženo proširenje istrage u slučaju nestanka maloljetnice, Baica je kazao kako će istražni sudac o tome odlučiti početkom iduće sedmice. Dodao je kako će o detaljima slučaja moći više reći tek nakon što u ponedjeljak dobije uvid u spis.

Antonija Bilić, maloljetna djevojka iz mjesta Kričke kod Drniša, posljednji je put viđena 7. juna ujutro dok je na čikolskom mostu u Drnišu ulazila u kamion koji je vozio osuđeni silovatelj Paravinja. On je nakon hapšenja u BiH policajcima u Banjoj Luci priznao da je zadavio 17-godišnju djevojku i njezino tijelo bacio u jezero na rijeci Krki, ali je potom pred Sudom BiH opovrgnuo taj iskaz, kazavši da je iznuđen batinama.

Vlasti BiH su ga jučer privremeno izručile Hrvatskoj, gdje ga se sumnjiči za ubistvo Antonije Bilić i pokušaj silovanja djevojke kod Omiša.

Fena/Informer.ba