Politika Vijesti

Parlament BiH odgodio razmatranje godišnjeg izvještaja VSTV BiH

Zastupnički dom Parlamenta BiH odgodio je za narednu sjednicu razmatranje Godišnjeg izvještaja Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH za 2010. godinu, s obzirom na to da sjednici nije bio prisutan predsjednik ove pravosudne institucije Milorad Novković.

Novkovićevo prisustvo prilikom razmatranja ove tačke dnevnog reda zatražili su zastupnici Srpske demokratske stranke (SDS), zbog, kako su naglasili, ozbiljnosti situacije.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Denis Bećirović obavijestio je zastupnike da sjednici ipak prisustvuje ovlašteni predstavnik VSTV-a, što je u skladu sa Poslovnikom o radu Doma.

Kolegij Doma je nakon toga izglasao da razmatranje ove tačke dnevnog reda bude odgođeno za sjednicu koja je zakazana za 25. august.

Zastupnici trenutno raspravljaju o Izvještaju o radu parlamentarnog vojnog povjerenika BiH za 2010. godinu, a u nastavku sjednice na dnevnom redu naći će se i Izvještaj o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju u 2010., Godišnji finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH za 2010., te Izvještaj o radu i poslovanju BHRT-a za prošlu godinu.

Dnevni red činit će i Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH za 2010. godinu, Specijalni izvještaj o pravima osoba s invaliditetom, kao i Izvještaj o radu Ureda za razmatranje žalbi za 2010. godinu.

 

Onasa/Informer.ba