Izdvojeno Politika Vijesti

Parlament BiH: Sjednica ustavnopravne komisije Doma naroda

Na današnjoj 2. sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamenta BiH utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sustavom BiH za Prijedlog zakona o vinu, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mineralnim gnojivima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj politici BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o postupku prisilne naplate neizravnih poreza.

Predlagatelj predloženog zakona i predloženih izmjena i dopuna zakona je Vijeće ministara BiH.

Utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sustavom BiH i podržana su načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita, Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji pravnih osoba koje osnivaju institucije BiH i Hercegovine, Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u BiH, kao i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pečatu BiH, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH.

Također, utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sustavom BiH i podržana su načela za Prijedlog zakona o dopuni Zakona o upotrebi i zaštiti naziva BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti osobnih podataka i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udrugama i zakladama BiH, a predlagatelj je Vijeće ministara BiH.

Komisija je donijela zaključak u kojem se predlaže Domu naroda da za zakone o kojima se raspravljalo na današnjoj sjednici skrati rok za dostavljanje amandmana sa petnaest na sedam dana, saopštio je Parlament BiH. Prenosi Onasa.

 

Informer.ba