BiH Politika Udarno Vijesti

Partija demokratskog progresa: Bolje je da Dodik sam sebi uputi ostavku

Partija demokratskog progresa (PDP) saopćila je danas da već duži period upozorava na „pogubnu politiku koju vodi Milorad Dodik i nesagledivu štetu koju takvom politikom trpi Republika Srpska“.

Na vrijeme smo upozoravali da je imenovanje Zlatka Lagumdžije na mjesto ministra vanjskih poslova loše po RS, jer to mjesto u ovom mandatu pripada Republici Srpskoj, ali je na imenovanju najviše insistirao upravo Milorad Dodik“, ističu iz ove stranke i naglašavaju da poslije pogrešnog poteza u politici nema kajanja i da Dodikov poziv Lagumdžiji da podnese ostavku je „besmislen kad se zna da ga je upravo Dodik doveo na to mjesto“.

Potpredsjednik PDP-a Dragiša Delić ističe da, umjesto da se bavi ekonomskim i socijalnim problemima u RS-u, Milorad Dodik „ponovo zabavlja narod i lažno se predstavlja kao zaštitnik Republike Srpske u čijem stvaranju nije ni učestvovao, jer se tada bavio švercom cigareta i uvećavanjem svoje imovine“.

Narodu u Republici Srpskoj je, kako dodaje Delić u pisanoj izjavi, preko glave Dodikovog „političkog cirkusa i oni samo hoće posla i sigurnu budućnost za sebe i svoju djecu, jer je to jedini garant opstanka RS“.

PDP-e stoga poziva Dodika da „javno prizna grešku oko imenovanja Lagumdžije na mjesto ministra i da poziv za ostavku uputi sam sebi, jer samo tako RS ima šansu da preživi i da povrati dobar odnos sa Srbijom, nakon što je Dodikova politika dovela odnos dvije sestrinske srpske republike na najniži nivo u zadnjih dvadeset godina“. ..

Fena/Informer.ba