Politika Udarno Vijesti

PDP: Katastrofalna politika SNSD-a odgovorna za sve lošiji život građana

Partija demokratskog progresa (PDP) smatra da je najveća opasnost za Republiku Srpsku (RS) sve veća nezaposlenost, ogromna prezaduženost i sve nestabilniji javni fondovi, do čega je dovela katastrofalna politika aktuelne vlasti u RS-u.

Iz ove stranke naglašavaju da jučerašnja izjava entitetskog predsjednika Milorada Dodika o blagostanju u RS-u i najnoviji napadi na tu stranku iz SNSD-a, ne mogu sakriti pravo stanje i sve lošiji život građana u RS-u.

“Nezadovoljstvo radnika, boraca, penzionera i drugih kategorija u RS-u je sve veće i degutantno je na koji način SNSD čini sve što može da odgovornost koju nose za takvo stanje podijeli s opozicijom“, saopćeno je iz PDP-a.

Što se tiče zajedničkog nastupa predstavnika RS-a u zajedničkim organima, PDP smatra da je jedinstven stav neophodan o pitanjima održavanja dvoentitetskog uređenja BiH, entitetskog glasanja i drugim važnim pitanjima, te dodaju da za jedinstvo o ovim pitanjima nije važno koje stranke iz RS-a će u zajedničkim organima biti vlast, a koje opozicija.

 

Fena/Informer.ba