Politika Vijesti

PDP: Stanje u RS-u fenomenalno samo za SNSD i njihove tajkune

Partija demokratskog progresa (PDP) smatra da je odluka Vlade RS-a o novom zaduživanju u iznosu od 100 miliona KM, koju sutra treba da potvrdi Narodna skupština RS-a, novi pokazatelj da je RS u veoma teškom stanju i da Vlada RS-a nema rješenja, osim nekontroliranog zaduživanja, kojim se plaćaju stari krediti.

„S obzirom  na to da 100 miliona KM treba da bude iskorišteno za pokrivanje nedostajućih sredstava u budžetu RS-a, ova odluka je direktno suprotstavljena stavovima predsjednika RS-a Milorada Dodika koji je prije nekoliko dana izjavio da RS treba da se prestane zaduživati za tekuću potrošnju“, navodi ova stranka.

Sutrašnja sjednica NSRS pokazat će, smatraju u PDP-u, da li je Dodikova izjava bila iskrena ili je dio dogovorene predstave vladajućih stranaka.

Iako je SNSD jučer odbacio kritike opozicije i saopćio da je stanje u RS-u fenomenalno, očigledno je da je fenomenalno samo pripadnicima SNSD-a, DNS-a i Socijalističke partije, kao i tajkunima bliskim vlasti, navode iz PDP-a.

Također ističu da je ocjena da je stanje u RS-u fenomenalno uvredljiva za poljoprivrednike kojima se uvode novi nameti, dok im se duguje 30 miliona KM za podsticaje, za radnike Željeznica kojima se za plaće duguje 20 miliona KM, kao i za hiljade boraca, penzionera i radnika koji sve teže žive.

 

Fena/Informer.ba