Politika Vijesti

Perić: Jurišić nije intelektualno sposoban da bude vođa

Potpredsjednik HSP-a BiH Josip Perić smatra da predsjednik ove stranke Zvonko Jurišić “nije intelektualno sposoban da u ovom teškom trenutku bude vođa hrvatskog naroda” i da je vrijeme da se zaustave politika koju je on počeo provoditi i loš učinak platforme.

Perić je poručio da će se dio HSP-a okupljen oko njega, takozvana duvanjska ekipa, koja se bori za ravnopravnost Hrvata, protiv korupcije, te za imenovanje na ključne pozicije sručnih i moralnih ljudi, istrajati u svojim zahtjevima.

“Mi ćemo ići do kraja i istjerati stvari na čistac. Ili će se popravljati položaj Hrvata ili ova ekipa ljudi neće biti unutar platforme, niti ćemo kome služiti kao fikus“, rekao je Perić za “Večernji list”, izdanje za BiH.

Prema njegovim riječima, duvanjska ekipa je zdravo tkivo unutar HSP-a i jedini dio ove stranke koji je postigao neke rezultate.

“Međutim, pojedinci su dali sebi za pravo da određuju i kadrovsku i svaku drugu politiku, da dogovaraju neke stvari za koje ja, kao potpredsjednik stranke ne znam”, rekao je Perić i dodao da to neće tolerisati.

Perić je rekao da je posebno nezadovoljan raspodjelom upravljačkih mjesta u Elektroprivredi Hrvatske zajednice Herceg-Bosne među strankama platforme.

Ministar finansija Federacije BiH (FBiH) Ante Krajina potvrdio je za “Večernjak” da je dio Perićeve duvanjske ekipe, ističući da će odluku o svom eventualnom povlačenju iz Vlade donijeti u dogovoru sa Perićem.

 

Srna/Informer.ba