Crna hronika Udarno Vijesti

Pio zajedno sa prijateljem pa ga slučajno upucao u autu

Davor Račić (29) iz Banjaluke uhapšen je u nedjelju uveče nakon što je hicem iz pištolja u glavu teško ranio svog dugogodišnjeg prijatelja i sugrađanina Borislava Kovačevića (28), potvrđeno je “Nezavisnim” u CJB Banjaluka.

Kovačević je s prostrelnom ranom glave prebačen u banjalučki Univerzitetsko-klinički centar (UKC) i prema posljednjim informacijama iz ove institucije pacijent se nalazi u dobokoj komi.

“On  je hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje, gdje je priključen na aparate za vještačko disanje i sve dalje prognoze su neizvjesne”, saopšteno je juče iz UKC Banjaluka.

Tokom istrage policija je utvrdila da se pucnjava odigrala u nedjelju oko 21 čas u automobilu sitroen u kojem je pored vozača i osumnjičenog Račića i suvozača Kovačevića na zadnjem sjedištu bio i njihov poznanik Vidoja Tomašević (51) iz Kneževa/Skender Vakufa.

Prema izjavama očevidaca koji su željeli ostati anonimni, sitroen je u jednom trenutku stao u zaustavnoj traci na zapadnom traniztu u Ulici krajiških brigada u blizini pasarele.

“Auto je zaustavljen i vidjelo se komešanje u autu. Iz auta su izašli mladić i neki čovjek, a ubrzo se pojavila policija i Hitna pomoć koja je odvezla treću osobu iz automobila”, ispričao je očevidac.

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi ispričao je juče da je Kovačević pogođen u potiljak, najvjerovatnije tokom vožnje, te da je metak ispaljen iz pištolja kalibra 7,65 milimetara na kraju završio u donjem dijelu suvozačevih vrata.

Tokom uviđaja policija je od Račića oduzela sporni pištolj koji će biti poslan na balističko vještačenje da bi se zvanično potvrdilo da je iz njega ispaljen hitac, a automobil sitroen nakon pucnjave prebačen je u CJB Banjaluka na dalja vještačenja.

Iako je istraga u toku, “Nezavisne” saznaju da je Račić slučajno upucao svog prijatelja s kojim je kobnog dana viđen u nekoliko lokala u Banjaluci, gdje su zajedno pili.

Iako je pištolj opalio slučajno, Račiću je na teret stavljeno krivično djelo ubistvo, do utvrđivanja svih okolnosti pomenutog događaja.

 

Do zaključenja sutrašnjeg broja “Nezavisnih” iz policije i tužilaštva nisu saopštili da li će osumnjičeni Račić biti sproveden kod dežurnog tužioca banjalučkog okružnog tužioca.

Jedini očevidac pucnjave, prema podacima iz policije, je Vidoja Tomašević, koji je takođe priveden nakon pucnjave, a policiji je odranije poznat po izvršenju krivičnih djela.

“Nezavisnim” je juče potvrđeno da su Račić i teško ranjeni Kovačević takođe odranije poznati policiji po izvršenju krivičnih djela, a u nekima od tih dijela su čak i zajedno učestvovali.

“U pitanju su mladići koji su komšije, dugogodišnji prijatelji i koji su zajedno počinili nekoliko krivičnih djela. U nedjelju su viđeni kako u lokalu u banjalučkom naselju Lauš zajedno piju, a pijančenje se nastavilo i u drugim lokalima u nedjelju”, ispričao je poznanik osumnjičenog Račića koji je želio ostati anoniman.

 

Nezavisne/Informer.ba