Region Udarno Vijesti

Pipadnici “Rose” pretukli Zorana Svilanovića i Dušana Mirkovića

Pripadnici specijalne jedinice Kosovske policijske službe “Rosa” pretukli su jutros Zorana Svilanovića (47) i Dušana Mirkovića (47) iz Klokota, javlja dopisnik Srne.

Njih je na punktu na raskrsnici prema Tetovu, na putu Uroševac – Srpce, zaustavila patrola “Rose” i, kako je rekao Svilanović, iz čista mira izbacila iz auta.

Prvo su nam rekli da se ne možemo kosovskim putevima kretati automobilom koje nosi registarske oznake Srbije. Naredili su da skinemo tablice, koje su odmah polomili i bacili u kanal pored puta. Zatim su se okrenuli prema nama i pesnicama počeli da nas udaraju po glavi. Poslije nekoliko minuta maltretiranja naredili su nam da uđemo u auto i bez tablica krenemo nazad u Klokot“, rekao je Svilanović Srni.

On je rekao da je sa komšijom krenuo jutros u Štrpce na pijacu da proda prasiće, što je bio dodatni motiv za brutalnost pripadnika “Rose”.

Rukovodstvo novoformirane opštine Klokot uputilo je peticiju ministru unutrašnjih poslova Kosova kojom traži da “Rosa” prekine sa iživljavanjem nad Srbima, jer je jutrošnji incident drugi u posljedih mjesec dan.

 

Srna/Informer.ba