BiH Izdvojeno Vijesti

Pismo Šejle Jugo Turković: Najgori su kriminalci koji koriste državne institucije

Poštovani, s obzirom na činjenicu da ste jedini medij u državi koji smije i koji kontinuirano otkriva kriminal Almira Džuve, uskoro bivšeg direktora OSA, ovim putem obraćam se vama u uvjerenju da ovo obavještenje neće završiti u kanti za smeće. Jer, nijedno saopćenje upućeno federalnim medijima s moje strane nikada nije objavljeno.

Naime, orkestrirano blaćenje mene i moje porodice, uz dirigentsku palicu Džuve i Olega Čavke, tužioca u Tužilaštvu BiH, a bez prilike da se čuje i druga strana, odnosno ja, natjerali su me da se javim vašim novinama i obavijestim javnost o sljedećem:

Ne bojim se Džuve niti bilo koga drugog koji koristi moje ime da bi sakrio vlastiti kriminal. O svemu tome javnost će biti upoznata vrlo brzo. Također se ne bojim izmišljenih krivičnih prijava, moje lične diskreditacije, kojom Džuvo i Čavka pokušavaju spriječiti moje svjedočenje o njihovom kriminalu. Džuvo i Čavka su u panici i to jasno pokazuju tekstovi u kojima sam im ja “državni problem”. Državni nisam, ali njihov svakako jesam.

Želim da javnost zna da ću tokom naredne sedmice ja podnijeti krivičnu prijavu protiv Almira Džuve, koji je pokušao “glavu” mog supruga Zijada Turkovića zamijeniti glavom svog uposlenika i prijatelja Mehmeda Bašića, osumnjičenog za ratni zločin.

Kako Džuvo navodi u pismu upućenom Željku Komšiću, a koji je odbio njegov nezakoniti zahtjev, “protiv Bašića treba zataškati istragu jer je dobro odradio Turkovića”.

Zločin je zločin i on mora biti kažnjen ko god da ga je počinio. Također i oni koji prikrivaju zločine, odnosno “trguju” tuđim glavama, kako bi spriječili razotkrivanje njihovog vlastitog kriminala. Primjerice, pranje novca preko kompanije upravo onoga ko je dobro “odrađen”.

Ako Džuvo i Čavka misle da će me ušutkati tako što će plasirati laži o meni (a za sve što su iznijeli u federalnim medijima imam pismene dokaze koji to dokazuju), moram ih razočarati i obavijestiti da ni po cijenu vlastitog života neću odustati od insistiranja na njihovom krivičnom gonjenju. Stoga, jedino što mogu uraditi je unajmiti plaćenog ubicu da me likvidira, ali i u tom slučaju ostaju dokazi i pisani trag.

Kriminalac je kriminalac. A najgori je onaj koji koristi državne institucije za prikrivanje svojih zločina, kao što to rade Džuvo i Čavka!

Istina, protiv Čavke je podnesena krivična prijava zbog uzimanja mita u iznosu od 30.000 eura, a koje je dato kako bi njegovom plaćenom svjedoku pokajniku Isljamu Kalenderu bila umanjena kazna, koju je služio u predmetu Ferida Okića, zbog dilanja heroina. I tada je sklopio sporazum o krivnji i većinu svojih nedjela “natrpao” Okiću. Ovaj put mu to neće poći za rukom, bez obzira na to što uživa zaštitu Čavke i Džuve. I bez obzira na to što se Čavka poziva na zaštitu međunarodnih zvaničnika. Kriminalac je kriminalac i neka budu sigurni da će odgovarati za svoja nedjela, ma ko stajao iza njih.

A ja ih pozivam da me odmah uhapse ako sam počinila i najmanji prekršaj, a ne krivično djelo! No, pozivam i nadležne institucije da se istovremeno pozabave i njihovim kriminalom. Ko smije.

 

Šejla Jugo-Turković

 

Nezavisne/Informer.ba